مشخصات فردی و زندگینامه
نام:شجاع علی
نام خانوادگی:مبرزا
پست الکترونیک:gulistan12_31@yahoo.com
تخصص ها:فلسفه ، ادیان و مذاهب

زندگی نامه

شجاع علی میرزا متولد سال 1345ش (1967.م) در شهر کراچی پاکستان می‌باشد و در سال 1351ش (1974.م) همراه با پدرش به تورنتو کانادا مهاجرت نمود. تحصیلات ابتدایی تا پایان دانشگاه را در این شهر گذراند و مدرک لیسانس فیزیک و کامپیوتر را در سال1990 از دانشگاه تورنتو اخذ نمود. از سال  1983 تا 1989 به صورت پاره وقت و در تابستانها به عنوان برنامه نویس کامپیوتر مشغول به کار بود و در سال 1990 به مدت 7 ماه به عنوان مهندس کامپیوتر در شهرداری تورنتو به کار اشتغال داشت. سپس برای تحصیل علوم دینی از شهرداری استعفا داد و در سال 1369 به ایران آمد. مدت کوتاهی را همراه با بستگان ایرانی خود در تهران گذراند، سپس برای تحصیل علوم دینی به قم آمد و در تاریخ 14/8/ 1369 در حوزه علمیه قم پذیرفته شد و تاکنون مشغول به تحصیل می باشد. در طولِ ایّام تحصیلِ خود از این جهت که تنها طلبه کانادایی بوده، با صلاحدید مسئولین مدرسه، حوزه و اساتید، موظّف شده که به وظیفة تبلیغ بپردازد و در نتیجه به طور متناوب حدود سه سال و نه ماه برای امر تبلیغ در خارج از کشور حضور داشته است. از سال 1374 تا 1381 با مشورت و صلاحدید مسئول مدرسه و اساتید محترم، دروسی را مشغول شده که فوق برنامه بوده. این امر به دلیل تناسب این دروس با رشته دانشگاهی وی و صلاحدید مسئولین، که احساسِ ضرورت می نموده اند که ایشان در رشتة معقول بیشتر فعالیت نماید و خودش را توانمند نماید تا پاسخگوی مسایل دینی و کلامی مغرب زمین باشد و بتواند خدمتی جهت ترویج دین مقدّس اسلام در آنجا داشته باشد، صورت گرفت برخی از دروسی را که طی این دوران نزد اساتید خود گذرانده به شرح زیر است :
o در فقه و اصول: مکاسب محرمه تا بیع را نزد جناب آیت الله نورمحمدی و خیارات را نزد آیت الله تهرانی و رسائل و جلد اول کفایه را نزد استاد سید محمود بهشتی نژاد خواند.  هم اکنون سه سال است که در درسِ خارج حضرت آیت الله جوادی آملی شرکت می کند.
o در فلسفه: از بدایه الحکمه تا اشارات و فلسفه تطبیقی را از استاد حجّت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا تلمّذ نموده است. هم اکنون مشغول برهان شفا و جلد دوم کفایه با جناب آقای پارسانیا می باشد.
o علاوه بر دروس فوق، دروس خصوصی دیگری را، مثل درس اخلاق (رساله حقوق امام سجاد ع) و شرح نهج البلاغه، نزد استاد محمود تحریری و آیت الله ممدوحى، داشته است. البته اضافه برمطالب فوق الذکر، لازم است نقاط دیگر هم بیان شود: وی مدتی را هم به عنوان استادیار و استاد راهنمای دانشکده اسلامی لندن مشغول بوده که در این مدت یکی از متون فلسفی آن دانشکده را به زبان انگلیسی ترجمه نمود. ایشان دارای فعالیتهای فرهنگی نیز است که عمدتاً شامل ترجمه، سخنرانی، تدریس و مشاوره میباشد. به عنوان مثال تا کنون در کنگره شیخ مفید، کنفرانس مجمع جهانی اهل بیت (علیهم اسلام) و کنفرانس ملا صدرا شرکت و فعالیت داشته است. همچنین از کارهای انجام شده ترجمه بخشی از استفتائات مقام معظم رهبری به زبان انگلیسی, ترجمه کتاب (عدل الهی) شهید مطهری، ترجمه کتاب (هستی و هبوط) استاد حمید پارسانیا  و تألیف جزوه (حجّ – تجلّی وحدت) برای بعثه رهبری در مدینه المنوره و ترجمه مقاله آیت الله جوادی آملی برای کنفرانس ارسطو در یونان قابل ذکر میباشد. همچنین در شهر مقدس قم برنامه های آموزشی، تبلیغی و دینی برای طلاب غربی داشته است. هم اکنون در دانشکده علوم اجتماعی و دانشگاه تهران مشغول تدریس می باشد و در سالهای اخیرمسولیتهای ذیل را داشته است:
1. تدریس انسان شناسی برای دانشجویان سال سومِ دانشگاه باقر العلوم (ع)
2. تدریس زبان تخصصی فلسفه برای دانشجویان کارشناسی ارشد دفتر تبلیغات اسلامی
3. مشاور و محقق در شورای عالی حوزه علمیه (دفتر طرح و برنامه)
4. مشاور کمیسیون تلفیق برنامه ریزی راهبردی در دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ
5. مشاور امور بین الملل دانشگاه باقرالعلوم (ع)
6. مشاور و کارشناس در موسسه اسلامی مجد
7. مشاور و مجری پروژه در معاونت آموزش اسلامی دفتر قم – فدراسیون جهانی
8. همکاری با مرکز ترجمه قرآن مجید به زبانهای خارجی
9. همکاری با دار الحدیث در زمینه ترجمه و ارزیابی
10. محقق و سرگروه ترجمه و تدوین اصطلاح نامه علوم اسلامی به زبان انگلیسی در معاونت پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
11. عضو و یکی از بنیانگذاران انجمن مترجمین انگلیسی زبان قم (اللسان)
12. ویرستار در واحد ترجمه دبیرخانه مرکز جهانی علوم اسلامی